AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Çek Yasa Tasarısının son oylamasının.....



AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Çek Yasa Tasarısının son oylamasının 14 Aralık Pazartesi veya en geç 15 Aralık Salı günü yapılacağını, düzenlemenin yılbaşından önce yürürlüğe gireceğini ve çek mağdurlarının mağduriyetinin giderileceğini açıkladı.
Canikli, TBMM Genel Kurulunda dün yapılan görüşmeler sonrasında Çek Yasa Tasarısının tümünün oylamasında yeterli çoğunluğa ulaşılamadığını, bu nedenle de tasarının yasalaştırılamadığını anımsattı.
     Görüşmeler sırasında muhalefet partileri CHP ve MHP’nin yoğun bir şekilde ’’engelleme yoluna gittiğini ve çek tasarısının yasalaşmaması için ellerinden geleni yaptığını’’ ifade eden Canikli, ’’Muhalefet tabii ki bazı engellemeler yapacak. Ancak işi o boyuta vardırdılar ki her madde üzerinde söz aldılar bir önceki söylediklerini sürekli tekrar eder duruma geldiler. Ekleyecekleri, düzeltecekleri birey varsa buna ortaya koysunlar ki biz de bunları değerlendirelim. Ancak onlar katkı yapmak yerine engellemeyi seçtiler’’ dedi.
     Nurettin Canikli, önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu gündemine Türk Ticaret Kanunu ve Türk Borçlar Kanunu gibi çok kapsamlı tasarıların geleceğini anımsatarak, ’’Elbette bu düzenlemelerle ilgili uzun tartışmalar yapılacak. Ancak memleketin tavrına olan konuları engelleme yaklaşımlarından vazgeçmeleri gerektiğini düşünüyorum’’ diye konuştu.
     Muhalefet partilerinin bu yaklaşımları karşısında AK Parti’nin, çek mağdurlarının durumlarını düzeltmek için ’’kararlı bir tavır sergilediğini’’ ifade eden Canikli, ’’sözlerini şöyle tamamladı:
     ’’Çekten dolayı mağdur olmuş, hapiste yatan ya da haklarında tahkikat yapılanların içleri rahat olsun. Biz tasarının son oylamasını, 2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının tümü üzerindeki görüşmelerinin yapılacağı Pazartesi veya en geç Salı günü yapacağız. Tasarı yasalaştıktan sonra Cumhurbaşkanının onayına gidecek ve Resmi Gazetede yayınlandıktan sonrada yürürlüğe girecek. Böylece 2 yıllık süre içinde borcunu ödemeyi taahhüt edenlerin mağduriyeti de ortadan kalkmış olacak.’’


AA

2 Yorum"AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Çek Yasa Tasarısının son oylamasının....."

User dedi ki...

TV DEN SEYRETMESEK İNANICAZ CANİKLİNİN DEDİKLERİNE MİLYONLAR SEYRETTİ GERÇEKLERİ BUNLARDA UTANMADA YOK :(

Adsız dedi ki...

arkadaşlarım merkez bankasının çalışmaları var.bu yasa geçici,önümüzdeki dönemlerde garanti fon sistemine geçilecekmiş.cezayı kaldırıp yeni sistem getirecekler.

Yorum Gönder

“Hiç kimse yalnızca borcundan dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılamaz “

http://www.wikio.comFriendFeed'de bana abone olAdd to Technorati FavoritesPowered by  MyPagerank.Net web siteleriEconomics Blogs - BlogCatalog Blog Directory

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes