Karşılıksız çekten cezaevinde yatanlar en geç 8 Şubat’ta özgür



Cezaevinde ‘ÇEK’tirmeyecek kanun yarın TBMM’de

Çekleri karşılıksız çıktığı için cezaevinde bulunan ve cezaevine girmek için gün sayanları kurtaracak yasa tasarısı yarın TBMM Genel Kurulu’na geliyor.


Cezaevinde ‘ÇEK’tirmeyecek kanun yarın TBMM’de
Yasanın yarın TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesi ve ardından Cumhurbaşkanı Gül’ün onaylaması durumunda karşılıksız çekten cezaevinde yatanlar en geç 8 Şubat’ta özgürlüğüne kavuşacak.

Çekleri karşılıksız çıktığı için cezaevinde bulunan ve cezaevine girmek için gün sayanları kurtaracak yasa tasarısı yarın TBMM Genel Kurulu’na geliyor. Yeni kanunun TBMM’den geçtikten sonra onay için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderilmesi ve Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesi arasında geçecek zaman ise en fazla 15 günü bulacak. Bir başka ifadeyle Şubat ayının 8’inde çek suçluları özgürlüğüne kavuşacak. Meclis, Çek Kununu’nun yanısıra hükümlü ve tutukluların ağır hasta yakınlarını ziyarete imkan veren düzenlemeyi de ele alacak. Meclis’te Adalet Komisyonu tarafından kabul edilen düzenlemenin Genel Kurul’da kanunlaşması durumunda çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağına ilişkin kayıt, üzerinden 10 yıl geçmesi halinde Merkez Bankası tarafından resen silinecek. Böylece karşılıksız çek kesen kişilere 10 yıl süreyle çek verilmeyecek. Kanuni ibraz süresi içinde, çekle ilgili olarak “karşılıksızdır” işlemi yapılmasına sebebiyet veren kişi hakkında uygulanan adli nitelikteki yaptırım, idari nitelikte bir yaptırıma dönüştürülecek. Hamiline çek defteri yaprağını kullanmadan hamiline çek düzenleyen kişiye, her bir çekle ilgili olarak uygulanan 1 yıla kadar hapis cezası, 300 TL’den 3 bin TL’ye kadar idari para cezasına dönüştürülecek. Karşılıksız kalan çek bedeli, faizi ile birlikte ödenmesi durumunda çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kaldırılacak. Bankalar, 31 Aralık 2012 yılına kadar müşterilerine yeni çek defterlerini verecek.
23 Ocak 2012 Pazartesi
Türkiye gazetesi

7 Yorum"Karşılıksız çekten cezaevinde yatanlar en geç 8 Şubat’ta özgür"

Adsız dedi ki...

BORCUNDANDOLAYI HAPSE GİREN NASIL ÖDEYECEK.ÖDEME GÜCÜ OLSA ZATEN GİRMEZ.BORÇLU İNSANI ÇARESİZLİĞİNDEN KURTARACAK YÖNTEM BULUNMALI

Adsız dedi ki...

yasa iki gündür gündeme geliyor ama sürekli komisyon olmadığından dolayı erteleniyor.Ne zaman bu komisyon yerinde olucak ne zaman onaylanıcak hapiste olanlar ne zaman özgürlüğüne kavuşacaklar bilen varsa lütfen cevaplasın lütfen

Daniel Milstein dedi ki...

Good share! I hope more people discover your blog because you really know what you're talking about. Can't wait to read more from you!

Adsız dedi ki...

Çek madurları ceklerınin karşılığını nasıl alacak.

Adsız dedi ki...

devamlı ağzımıza bir parmak bal sürülüyor ama artık netleşsin lütfen ya..ama nezamanki birileri tahliye olmaya başlar ben anca ozaman inanırım bundan sonra..çünkü 2 aydır devamlı ha geldi,ha gelecek..yazık bukadar bekleyen insana..

Adsız dedi ki...

Ben icra avukatlarından özellikle nefret ediyorum.Avukatlarda sırf kendi çıkarlarını düşündükleri için bu yasaya onay wermiyorlar.Ama şunu unutmasınlar bence hiçkimsenin sadece borcundan dolayı özgürlüğü elinden alınamaz.Biraz insaflı olsun awukat arkadaşlarımız.Her borçlu olan birey değil aynı zamanda ailedir.

Steven Donald dedi ki...


% 3 faiz oranı üzerinden 10.000 $ ila 200.000.000 USD USD aralığında kredi veriyoruz. Kredilerimiz sigortalıdır ve maksimum güvenlik bizim önceliğimizdir; İlgilenen kişiler bugün e-posta stevendonaldloanfirm36@gmail.com aracılığıyla bizimle iletişime geçebilirler.
Lütfen 18 yaşın altında değilseniz, tüm bilgilerinizin ülkenizdeki yüksek komisyonla birlikte uygun bir şekilde kontrol edildiğini unutmayın, bu yüzden sizin için geçerli olduğundan emin olun. BORÇLANMA BİLGİLERİ 1) Tam adı: ......... 2) Ülke: ......... 3) Adres: ......... 4) Devlet: .... ..... 5) Cinsiyet: ......... 6) Medeni durum: .......... 7) Görev .......... 8) Telefon numarası: ......... 9) İş yerine şu anki pozisyon: 10) Aylık Gelir: ........ 11) Kredi Tutarı Gerektirir: ...... : ..................................................................................................................................................................................................

SAYGILARIMLA

Yorum Gönder

“Hiç kimse yalnızca borcundan dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılamaz “

http://www.wikio.comFriendFeed'de bana abone olAdd to Technorati FavoritesPowered by  MyPagerank.Net web siteleriEconomics Blogs - BlogCatalog Blog Directory

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes