Ekonomik suça ekonomik ceza uygulanacak


'Çek'ten hapse son!
    ZÜBEYDE YALÇIN
    25.12.2011


Adalet Bakanlığı'nın karşılıksız çeklerle ilgili paketi 8 milyon dosyanın düşmesini sağlayacak. Paket karşılıksız çeke hapsi de kaldırıyor
Adalet Bakanlığı'nın, yargının hızlanması için hazırladığı paketin ayrıntılarına SABAH ulaştı. Önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'na sunulacak paket, 8 milyon civarında dosyanın düşmesini sağlayarak hem yargının yükünü azaltacak, hem de karşılıksız çek verenleri rahatlatacak. Paket kapsamında, karşılıksız çek verenler hapse girmeyecek. Bunun yerine çek defterlerine el konulup banka hesapları sınırlandırılacak. Çeklerini iade etmeyenler ise dolandırıcı gibi yargılanacak. Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan paketin, ilk Bakanlar Kurulu'nda ya da en kıza zamanda ele alınıp Meclis'e sevk edilmesi bekleniyor. Çek Yasası'nın yanında İcra İflas Yasası'nın 30 maddesi ile ilgili diğer yasalarda da kapsamlı bir değişiklik yapılacak. Bakanlar Kurulu toplantısından sonra çek ve diğer düzenlemelerin birlikte mi yoksa iki ayrı tasarı olarak mı Meclis'e geleceğine karar verilecek.

DEFTERE EL KONULACAK

Ekonomik suça ekonomik ceza uygulanacak. Çek karşılıksız çıktığı anda yargı süresi yerine ilgili kişilerin çek defterine el konulması süreci başlayacak. Karşılıksız çek verenlerin defterlerinin ellerinden alınmasının yanında banka hesaplarına da sınır konulacak. Karşılıksız çek verdiği için çek defterinin geri alınması karar verildiği halde çek kesmeye devam edenler, Ceza Kanunu'nun dolandırıcılık suçu kapsamında yargılanacak. Çek vermeye devam edenlere 1-5 yıl arasında hapis cezası verilebilecek.

2 Yorum"Ekonomik suça ekonomik ceza uygulanacak"

köksal bektaş dedi ki...

inşallah ama nerde o günler 4 yıldır anam aglıyor 220 bin tl ile battım dolandırıldım günü gelmedik ceklerim yazıldı 3 yıl dır kacıyorum yaklansam hapse gircem 220tl borco 350bintl mal ödemedi 3lira borc hep altı lira oldu 10 liraya aldıgım mal 2 liraya gitti halen 79000tl cek borcum var serbes olsam belki bügüne kadar alacaklarımı tahsil edebilir borclarımıda ödeye bilirdim devletin vicdanına

User dedi ki...

Başbakanlık Yeni Bina’da yapılan yeni yılın ilk Bakanlar Kurulu toplantısı 6 buçuk saat sürdü.
Bu arada Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı sona ermeden Başbakanlıktan ayrıldı. Erdoğan’ın özel bir ziyaret gerçekleştireceği için toplantından erken ayrıldığı belirtildi.

İntibak yasası konusunda Bakan Çelik’in hazırladığı intibak yasası ele alındı. Bu konuda vatandaşa daha detaylı bilgi verilecek.

2.5 milyon kişi intibak yasasından etkilenecek. Kamu Görevileri sendikalarının toplu görüşme değil, toplu sözleşme imzalayacaklar. Bu kanun taslağı da TBMM’ne sevkedilecek.

Adalet Bakanı yargının hızlandırılması için, icra iflas kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin bir taslak hazırlandı bakanlar kurulu tarafından imzalandı.

Şırnak Uludere’de meydana gelen olayla ilgili, Genelkurmay, MİT’in açıklamaları oldu. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ve bakanlar Cevdet Yılmaz ve Mehdi Eker ile birlikte bölge milletvekilleri olay yerine gittiler. Ölenlerin en yakınları ile görüşülmüştür.

PKK’nın bölgeye sızdırma yapacağına ilişkin haberler ve duyumlar üzerine elde edilen veriler değerlendirilmiş. Öncelikle işaret fişekleri, sonra top atışları yapılmış, grup hareketini devam ettirmesi üzerine uçaklar bombalama yapmış, bunun üzerinde de bu müessif durum meydana gelmiştir.

Medyada çıkan halkın üzerine bomba yağdırma olayın tamamen reddediyoruz. Kasıt olup olmadığı konusu farklı kaynaklardan elde edilen verilerle neticelendirmiş durumdayız. Kesinlikle kasıt yoktur. İhmal veya zafiyet olup olmadığı konusunda inceleme devam etmektedir. Şırnak başsavcılığı olayla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır. Genelkumay da ayrıca adli ve idare inceleme başlatmıştır.

Olaydan sonra bölge vatandaşları ile Başbakan telefonla görüşmüştür, cenazelerin üzerine örgütün bayrağının örtülmesi tamamen zorlama ve baskı sonucu olduğu, kaymakama saldırının kimler tarafından ortaya konduğu da telefon kayıtları ve ses kayıtları ile ortaya çıkmıştır.

Ülkeyi yöneten bir hükümet olarak bir kişinin bile kaybının bizim için ne kadar önemli olduğunu milletimiz bilmektedir.

Arınç, Başbakan Yardımcısı Atalay’ın konu ile ilgili Meclis’te bilgi verileceğini dile getirdi. Tazminat konusu da yasal bir müesese olduğunu, ancak olayın oluş şekli dolayısıyla tazminat tutarının artırılmasına ilişkin çalışma yapılabilir.

Operasyon ile ilgili bilgiler tek bir kaynak değil farklı kaynakların değerlendirilmesi sonucu bir tedbir alınması yoluna gidilmiştir. Olayla ilgili işaret fişeği, top atışı yapıldı, buna rağmen geri adım atmayan ve tekli kol halinde yürüyen bir durum var. Oradakilerin teröristlerle ilgisi olmadığı ve içlerinde ülkeyi seven insanların bulunduğunu tespit edecek bir durum olabilirmiydi bu inceleniyor.

Bu olaydan duyulan üzüntüyü ifade edecek samimiyet bizde var. Ancak birileri bu olaydan istifade etmek için elinden geleni yapıyor. Terörle mücadeleden hiçbir şekilde vazgeçilmeyecektir. Ancak o ailelerden özür dilemenin yolları ayrıdır. Ancak kürsüden özür beklemek son derece hayalci olur.

CHP liderine helikopter verilmesi konusunda siyasi parti liderlerine helikopter tahsis edilmesi gibi bir kural yoktur. CHP lideri THY uçağı ile Van’a gitti. Kılıçdaroğlu’nun Van’dan Şırnak’a geçmek için helikopter talebinde bulunuldu. Jandarma’nın Van’da iki helikopteri var. Bölgede çok büyük hareketlilik var. Bize gerekli olabilir denildi. İçişleri Bakanı Şahin, Hamzaçebi ile görüştü. Kılıçdaroğlu da bunun makul bir durum olduğunu söyledi. Daha sonra Genel Başkan Yardımcısı Gürsel tekin’in geçirdiği kaza sonrası böyle bir durumun ortaya çıkması doğru değildir.

Emeklilikle ilgili düzenleme en kısa sürede yasal düzenlemesi yapılacak ve gerekli ödemeler de en kısa sürede çıkacak.

Yorum Gönder

“Hiç kimse yalnızca borcundan dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılamaz “

http://www.wikio.comFriendFeed'de bana abone olAdd to Technorati FavoritesPowered by  MyPagerank.Net web siteleriEconomics Blogs - BlogCatalog Blog Directory

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes