CHP çek mağdurlarının mağduriyetini girecek yeni yasa teklifini TBMM Başkanlığına sundu






CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Abdi İpekçi Parkı'nda mağduriyetlerinin giderilmesi için eylem yapan bir grupla TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Konuya ilişkin hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sunduğunu belirten Öztürk, çek mağdurlarıyla ilgili düzenlemenin Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kamu alacaklarının yeniden düzenlemesini de içeren torba kanun içinde yer almasını istedi.


"Tasarıda ne ararsanız var, ama olması gereken birçok konu yok" diyen Öztürk, ekonomik kriz nedeniyle borcunu ödeyemediği için çok sayıda mağdurun olduğunu ifade etti. Karşılıksız çekin hem ceza hukukun da hem de Avrupa ülkelerinde karşılığını olmadığını ifade eden Öztürk, "Hükümet bir yandan Avrupa Birliği'ne üye olmak için yasa çıkarıyor bir yandan da batı demokrasisinde olmayan bir uygulamayı yürürlüğe koyuyor" diye konuştu.


Geçen yıl Çek Kanunu'nda yapılan düzenlemeyle terörün finansmanı olan kara paranın önüne geçilemediğini, ticaretin önünün bloke edildiğini belirten Öztürk, konuya bakan asliye ceza mahkemelerini 'Asliye Çek Mahkemelerine', temyiz mahkemesi olan Yargıtay 10. Ceza Dairesi'nin ise Yargıtay Çek Dairesi'ni dönüştüğünü savundu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ise temyiz için bekleyen 70 bininin üzerinde dosya bulunduğunu belirten Öztürk, "Bir yandan mahkemeler felç olmuş, bir yandan ekonomi felç olmuş, bir yandan da aileler felç olmuştur" dedi.


İktidarın torba yasayı torba olmaktan çıkartıp çuval yasa haline getirdiğini savunan Öztürk, torba yasayı iktidarın kendi ihtiyaçlarına göre düzenlediğini öne sürdü.


EDA IŞIK
ANKARA
İHA

2 Yorum"CHP çek mağdurlarının mağduriyetini girecek yeni yasa teklifini TBMM Başkanlığına sundu"

Adsız dedi ki...

YILLARCA TİCARET YAPIP,MUHTASAR,SSK,BAĞKUR,GELİR VE KATMA DEĞER VERGİSİ VERİYORSUN,İSTİHDAM YARATIYORSUN,BURS VERİYORSUN,HAYIR İŞLERİ YAPIYORSUN,ÖDÜLLERE LAYIK GÖRÜLÜP PLAKETLER ALIYORSUN,KOÇAN KOÇAN ÇEKLER ÖDÜYORSUN TAMAM.İŞLERİN TERS GİTMEYE BAŞLIYOR,ÇEKLERİNİ ÖDEMEK İÇİN EVİNDEKİ EŞYALARINA KADAR BUGÜNE DEK NE KAZANDIYSAN ÖZ SERMAYENLE BİRLİKTE HERŞEYİNİ SATIYORSUN VEYA HACZEDİLİYOR,O DA TAMAM.BİR YAPRAK ÇEKİNİ ÖDEYEMİYORSUN(ÖDEMİYORSUN DEMİYORUM),HAYDİ CEZAEVİ…HAYATINIZ ALTÜST OLUYOR.GEÇİM SIKINTISI BAŞLADIĞI GİBİ,ÖZGÜRLÜK,SOSYAL YAŞANTI,EVDE HUZUR V.S.HİÇBİR ŞEY KALMIYOR.ÇEK MAĞDRLARINDAN BAŞKA TORBA KANUNUNA GİRMEYEN KALMADI.KEÇİLER BİLE ORMANDA RAHATÇA DOLAŞABİLECEK.ÇEK MAĞDURLARI DA YAKALANMAMAK İÇİN ORADAN ORAYA KAÇADURSUN…BİR KEDİ BİLE BİR YERDE SIKIŞIP KALSA,KURTARMAK İÇİN,BÜTÜN HAYVANSEVER DERNEKLERİ VE TELEVİZYON KANALLARI SEFERBER OLUYOR.HÜKÜMET NESLİ TÜKENEN HAYVANLARI BİLE KORUMA ALTINA ALIYOR.YANLIŞ ANLAŞILMASIN AMA,BU ÇEK KANUNU OLDUĞU SÜRECE DE,İŞ YAPAN TÜCCAR KALMAYACAK.HEPİMİZİN NESLİ TÜKENİYOR…BANKALAR KREDİ VERECEK KİŞİ BULAMAMAYA BAŞLADI BİLE…SAYGILARIMLA…DOKTOR…..

Adsız dedi ki...

ARKADAŞLAR SAYIN BAŞBAKANIMIZA ARTIK MAĞDURİYETLERİMİZİ ANLATMA ZAMANI GELDİ…
abartmadan,sıkıntılarımızı , yasal boşlukları,yaşadıklarımızı özet ve okunabilir bir şekilde bimer,e göndereceğiz.
Konunun hukuki boyutlarına vakıf olan arkadaşlar hukuki boyutunu anlatmalıdır…..
Yaşadıklarını anlatacak arkadaşlarda aşağıda verdiğimiz adres-tel-fax lara ulaşsınlar…

ADRES
Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Merkez Bina
B.Blok
P.K. 06640
Kızılay / Ankara

TELEFON
(0312) 424 16 12
(0312) 424 16 13
(0312) 424 16 18

FAX
(0312) 425 13 75

Yorum Gönder

“Hiç kimse yalnızca borcundan dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılamaz “

http://www.wikio.comFriendFeed'de bana abone olAdd to Technorati FavoritesPowered by  MyPagerank.Net web siteleriEconomics Blogs - BlogCatalog Blog Directory

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes